Heerlijke cake met saffraan
Gebaseerd op een recept van Lurpak – met onze eigen saffraan uit de pluktuin
Ingrediënten (voor 1 cake):
200 g roomboter (zacht)
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 g bloem
1 tl bakpoeder
2 el melk
8–10 draadjes saffraan
Snufje zout
Zo maak je ‘m:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
2. Laat de saffraan 10 minuten trekken in de warme melk.
3. Klop de boter met suiker en vanillesuiker luchtig.
4. Voeg één voor één de eieren toe.
5. Meng bloem, bakpoeder en zout erdoor.
6. Voeg de saffraanmelk toe en meng goed.
7. Giet het beslag in de vorm en bak 40-50 minuten.
Laat afkoelen en geniet!
De organisatie Nu Jij Werkt richt zich op het begeleiden van mensen die extra ondersteuning in hun leven kunnen gebruiken. Door arbeidsgerichte dagbesteding aan te bieden kunnen wij een zinvolle dagbesteding leveren, de mogelijkheid om vakkennis op te doen en therapeutische begeleiding aanbieden voor de doelgroep.Bij Nu Jij Werkt werken we met mensen en echte doelen. Zo doen we onderhoud in de bossen in de omgeving en onderhouden we tuinen en plantsoenen voor de gemeente, particulieren en bedrijven. Ook hebben wij een grote biologische akker voor diverse groenten en doen we veel werkzaamheden die betrekking hebben op houtbewerking.