Heerlijke cake met saffraan

Gebaseerd op een recept van Lurpak – met onze eigen saffraan uit de pluktuin

Ingrediënten (voor 1 cake):

60 ml volle melk

5 draadjes saffraan

225 g roomboter (zacht)

200 g witte basterdsuiker

4 eieren

1 biologische citroen (rasp van schil)

250 g bloem

2 tl bakpoeder

Snufje zout


Zo maak je ‘m:

1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven onder warmte). Vet een cakevorm in.

2. Laat de saffraan 30 minuten trekken in de warme melk (hoe langer trekken hoe meer smaak en kleur)

3. Klop de boter met suiker luchtig.

4. Voeg één voor één de eieren toe.

5. Voeg de rasp van de citroen toe.

6. Voeg de saffraanmelk toe en meng goed.

7. Meng bloem, bakpoeder en zout erdoor.

8. Giet het beslag in de vorm en bak 40-45 minuten.

Laat afkoelen en geniet!

Over de schrijver
De organisatie Nu Jij Werkt richt zich op het begeleiden van mensen die extra ondersteuning in hun leven kunnen gebruiken. Door arbeidsgerichte dagbesteding aan te bieden kunnen wij een zinvolle dagbesteding leveren, de mogelijkheid om vakkennis op te doen en therapeutische begeleiding aanbieden voor de doelgroep.Bij Nu Jij Werkt werken we met mensen en echte doelen. Zo doen we onderhoud in de bossen in de omgeving en onderhouden we tuinen en plantsoenen voor de gemeente, particulieren en bedrijven. Ook hebben wij een grote biologische akker voor diverse groenten en doen we veel werkzaamheden die betrekking hebben op houtbewerking.
Reactie plaatsen