Biologische groenten en saffraan

Verzorgd en geoogst door onze deelnemers

Biologische groenten kopen

Onze biologische groenten kunnen bij Nu Jij Werkt te Zeewolde besteld worden. In onze tuin groeien onder andere saffraan, aardappels, rode bieten en uien. Deze biologische producten worden allemaal gekweekt en verzorgd door onze mensen van de dagbesteding. Het planten, verzorgen en oogsten gebeurt onder leiding van een agrarisch expert. Zo gaan we duurzaam om met mens en milieu.

Saffraan kopen

Saffraan wordt nauwelijks voor de verkoop in Nederland verbouwd. De verbouwing is erg arbeidsintensief en wordt daarom vaak uitbesteed aan verre landen. Nederlandse biologische saffraan is daarom bijzonder en wordt met extra liefde verbouwd.

De kwetsbare krokusbollen hebben een prachtige paarse bloem met felrode stampers. Elke bloem heeft maar drie stampers, waar de saffraandraden in zitten. Doordat er zoveel tijd en moeite in elke bloem zit, is saffraan per gewicht duurder dan goud. Gelukkig is er dan ook per gerecht niet veel nodig om lekker te kunnen koken. Bij Nu Jij Werkt kun je terecht voor biologisch saffraan. Wil je saffraan kopen? Klik dan op onderstaande buttons voor meer informatie en prijzen.

Zelf oogsten in de pluktuin

Wanneer je zelf wil oogsten is dat ook mogelijk. Daarvoor kan je langskomen in onze pluktuin in Zeewolde. Daarbij is het van de groenten afhankelijk wanneer je ze kan komen oogsten. Zo bloeit de saffraan alleen in de herfst, wat het ideale plukmoment is. Verder kun je ook terecht voor:

  • Biologische aardappels
  • Biologische uien
  • Biologische rode bieten

Wil je langskomen, bel dan even op. Dan weet je zeker wat we klaar hebben voor de oogst, hoeveel en of het niet te druk is.