Lemon meringue met saffraan taartje

  • Recept Lemon-meringue taartje met saffraan

    Gebaseerd op recept van Passievrouwen – met een warme twist van eigen saffraan

    Ingrediënten (voor 1 taartje):

    Bodem:
    200 g bloem
    100 g roomboter
    50 g poedersuiker
    1 eidooier
    Snufje zout

    Lemon curd:
    Sap van 2 citroenen
    75 g suiker
    2 eieren
    50 g boter
    10 draadjes saffraan (in 1 el warm water)


  • Meringue:
    2 eiwitten
    100 g suiker


  • Zo maak je ‘m:
    1. Maak het deeg en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
    2. Rol uit, leg in een taartvorm (wij gebruikten een brownievorm om vierkante hapjes te maken) en bak 20 min op 180°C.
    3. Verwarm citroensap, saffraanwater, suiker, eieren en boter al roerend tot curd.
    4. Giet de curd op de bodem en laat opstijven.
    5. Klop de eiwitten met suiker tot stijve pieken. Verdeel erover en brand af (of bak 10 min op 220°C).