Lemon meringue met saffraan taartje
-
Recept Lemon-meringue taartje met saffraan
Gebaseerd op recept van Passievrouwen – met een warme twist van eigen saffraan
Ingrediënten (voor 1 taartje):
Bodem:
200 g bloem
100 g roomboter
50 g poedersuiker
1 eidooier
Snufje zout
Lemon curd:
Sap van 2 citroenen
75 g suiker
2 eieren
50 g boter
10 draadjes saffraan (in 1 el warm water) -
-
Meringue:
2 eiwitten
100 g suiker -
-
Zo maak je ‘m:
1. Maak het deeg en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Rol uit, leg in een taartvorm (wij gebruikten een brownievorm om vierkante hapjes te maken) en bak 20 min op 180°C.
3. Verwarm citroensap, saffraanwater, suiker, eieren en boter al roerend tot curd.
4. Giet de curd op de bodem en laat opstijven.
5. Klop de eiwitten met suiker tot stijve pieken. Verdeel erover en brand af (of bak 10 min op 220°C).