Heerlijke cake met saffraan
Gebaseerd op een recept van Lurpak – met onze eigen saffraan uit de pluktuin
Ingrediënten (voor 1 cake):
60 ml volle melk
5 draadjes saffraan
225 g roomboter (zacht)
200 g witte basterdsuiker
4 eieren
1 biologische citroen (rasp van schil)
250 g bloem
2 tl bakpoeder
Snufje zout
Zo maak je ‘m:
1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven onder warmte). Vet een cakevorm in.
2. Laat de saffraan 30 minuten trekken in de warme melk (hoe langer trekken hoe meer smaak en kleur)
3. Klop de boter met suiker luchtig.
4. Voeg één voor één de eieren toe.
5. Voeg de rasp van de citroen toe.
6. Voeg de saffraanmelk toe en meng goed.
7. Meng bloem, bakpoeder en zout erdoor.
8. Giet het beslag in de vorm en bak 40-45 minuten.
Laat afkoelen en geniet!