Verbinding

Over Nu Jij Werkt

Zinvolle extra ondersteuning

Werken met echte doelen

De organisatie Nu Jij Werkt richt zich op het begeleiden van mensen die extra ondersteuning in hun leven kunnen gebruiken. Door arbeidsgerichte dagbesteding aan te bieden kunnen wij een zinvolle dagbesteding leveren, de mogelijkheid om vakkennis op te doen en therapeutische begeleiding aanbieden voor de doelgroep.

Bij Nu Jij Werkt werken we met mensen en echte doelen. Zo doen we onderhoud in de bossen in de omgeving en onderhouden we tuinen en plantsoenen voor de gemeente, particulieren en bedrijven. Ook hebben wij een grote biologische akker voor diverse groenten en doen we veel werkzaamheden die betrekking hebben op houtbewerking.

Arbeidsgerichte dagbesteding

op maat

Veel woningorganisaties hebben als verplichte wooneis dat hun bewoners deelnemen aan dagbesteding. Arbeidsgerichte dagbesteding gaat net een stapje verder en helpt je voorbereiden op een baan. Ook als een baan niet tot de mogelijkheden behoort kan arbeidsgerichte dagbesteding een hoop toevoegen aan het leven van onze deelnemers. Door ons diverse aanbod kunnen wij voor iedereen een passende dagbesteding aanbieden. Dit wordt allemaal bekostigd vanuit de PGB, gemeentelijke WMO, of andere instanties.

Sommige mensen komen drie dagen per week langs, andere één dag in de week. Daarbij letten we op wat jij nodig hebt, op jouw tempo. Wat voor werk we per dag doen is ook afhankelijk van weersomstandigheden, of we op klus bij een klant zijn, of dat we op onze locatie in Zeewolde zitten. Daarover wordt uiteraard van tevoren gecommuniceerd, zodat je weet waar je aan toe bent.

Meedraaien in de maatschappij

We geloven dat arbeidsmatige dagbesteding mensen het gevoel geeft dat ze wat bereikt hebben. Doordat zij meedraaien in de maatschappij voelen zij zich gewaardeerd en hebben zij iets om trots op te zijn. En ook wanneer mensen hier weggaan en bij een bedrijf aan de slag gaan, houden we contact om te helpen met de overgang. Hoe ga je om met een boze baas? Wat als je een verkeerde keuze hebt gemaakt? Ook dan staan wij altijd klaar voor advies of kan je bij ons terecht voor een praatje.

Ervaringen van deelnemers

Ik ga graag op Safari: de panelen afleveren bij Schilderen en Meer. Het is fijn om te horen van de dames dat zij tevreden zijn over ons werk. Terug op de zaak, doe ik lekker mijn ding in mijn eigen hoekje; panelen schuren totdat er geen splinter meer te voelen is, dan ben ik echt trots. Voordat ik het weet is het alweer tijd om naar huis te gaan en is de dag voorbij.

Roel

Ik vind het hier top! Er is een relaxte sfeer, veel gezelligheid en allemaal leuke collega’s. We kunnen goed samenwerken en tussendoor lol hebben. Ik ga hier nooit meer weg.

Kevin

Je wordt hier opgebouwd en niet als een klein kind behandeld. De begeleiding beschouwd je als een echte collega. Je werkt gewoon samen met Bert (de directeur). Iedere dag weer krijg je complimenten voor je harde werk en inzet. Je krijgt echt veel meer zelfvertrouwen hierdoor.

Marcel

Ons team

Bert

Algemeen directeur

Edith

Persoonlijk begeleider

Gerda

Creatieve dagbesteding

Stephan

Persoonlijk begeleider

Paula

Vrijwilligster