Jobcoaching

Oog voor wat deelnemers kunnen en wat ze willen

Voorbereiding op de arbeidsmarkt met een arbeidstrainer

Nu Jij Werkt heeft als missie mensen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Daarom bieden we de mogelijkheid om vakkennis op te doen met daarbij de professionele begeleiding van een arbeidstrainer. Dit gebeurt in de vorm van dagbesteding. Binnen de dagbesteding is er oog voor wat mensen kunnen én wat ze willen. Onze organisatie wordt ondersteund door professionals en ervaringsdeskundigen. Wij werken samen met ambulant woonbegeleiders in de regio Gelderland en Flevoland.

Jobcoach voor professionele begeleiding

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om begeleid te worden door een jobcoach. Samen denken we na over wat er mogelijk is. Dit geldt niet alleen voor mensen die doorstromen vanuit de dagbesteding, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld problemen hebben met hun ouders, financiën of strubbelingen hebben op hun werk. Onze trajecten stemmen we af met jou zodat dit helemaal op jouw wensen en mogelijkheden gericht is. Wij zullen ondersteuning bieden zolang jij dat nodig vind.

Veel mensen komen bij ons terecht via de gemeente of worden bijvoorbeeld aangemeld door hun ouders. Maar je kan ook zelf contact met ons opnemen. In eerste instantie gaat het vooral om een gesprek om te kijken wat je nodig hebt, en hoe we daarin kunnen helpen. Vanaf daar kijken we hoe we je het beste kunnen ondersteunen en wat de toekomstmogelijkheden zijn. Ook kan het zijn dat je ambulante begeleider je ondersteunt om vanuit de dagbesteding naar werk te zoeken.

Coaching on the job

Ook als je al aan het werk bent kunnen we helpen. Hierbij kan je denken aan conflictbemiddeling op de werkplek of bij andere problemen waar jij tegenaan loopt. Denk daarbij aan een baas die boos op je is terwijl je daar moeite mee hebt. Of een collega die een opmerking maakte die verkeerd viel. Hoe ga je daar verstandig mee om?

De mensen die wij begeleiding en ondersteuning mogen bieden zijn vaak bekend met verschillende achterliggende problematieken, zoals ADHD, niet aangeboren hersenletsel (NAH), justitiële problemen, autisme, maar ook mensen met een verslavingsachtergrond kunnen bij ons terecht.